Begivenheden har allerede fundet sted.

Kirkehøjskole i Galten og sognegård - Aflyst

Torsdag d. 25. februar 2021, kl. 19:00
Galten Kirke, Nørregade 44, 8464 Galten
Hanne-Lise Mandrup

Bibelen vidner om, at mennesker altid har kæmpet med at have tillid til Gud. Vor tids sekularisering og individualisering har ikke gjort det nemmere. Nogle vil endda mene, at det i dag er blevet lettere ikke at tro frem for at tro på Gud. Sådan har det ikke altid været, og netop denne ændring i vores måde at tænke på, er emnet i dette foredrag.

Hvad er der sket, siden ikke-troen i tidligere kristne lande nu synes at være mest accepteret? Hvilke ændringer på det samfundsmæssige plan og i vores måde at tænke på har medvirket til, at troende nu pludselig har et forklaringsproblem, mens mennesker uden tro tilsyneladende ikke har det? Undervejs tegnes konturerne af en overraskende forståelse af, hvad det sekulære også kan betyde. En forståelse, som måske kan forny grundlaget for samtalen mellem troende og skeptikere og lede moderne mennesker på vej mod nye og gamle næsten glemte kilder til Gud. Kåre Egholm er sognepræst ved Vejlby kirke. I 2019 udgav han bogen: Tro på Gud - om kristendom i en sekulær verden på forlaget Eksistensen.