Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Gudstjeneste Kristi Himmelfartsdag - Musik-/liturgisk gudstjeneste

Dato
Torsdag d. 18. maj 2023, kl. 10:30
Sted
Galten Kirke, Nørregade 44, 8464 Galten
Medvirkende
Johanne Kristine Asmussen

Musikalsk fejring af Kristi Himmelfart i Galten Kirke 

Torsdag d. 18. maj fejrer vi i Danmark Kristi Himmelfart. Det er en helligdag, og for mange en fridag, men i den kristne kirke har denne dag en helt speciel betydning, som det her markeres at Jesus steg til himmels, og indtog sin plads ved Guds højre hånd. I Galten Kirke markeres dagen med en speciel musikalsk gudstjeneste kl. 10.30. Her vil den garvede duo –

Duo Ecclesia – sætte musik til dagens fejring af himmelfarten. Duo Ecclesia har spillet kirkekoncerter i hele Danmark i næsten to årtier. Duoens programflade ved musikgudstjenester består af smukke og udtryksfulde klassiske værker, enten originale, som fx Alexandre Guilmants (1837-1911) “Morceau Symphonique,” eller tilpasset duoen, som f.eks. Gabriel Faures (1845- 1924) “Apres un Rève,” der vil vække genkendelse hos publikum. Til tjenesten vil man bl.a. kunne høre musik af Alexandre Guilmant, Claude Debussy, og Franz Liszt.

Trombonisten Frank Herbsleb er uddannet som klassisk tenor trombonist på Det Jyske Musikkonservatorium, Århus, og har en udstrakt koncertvirksomhed som solist, ensemble- og orkestermusiker, musikskoleleder, dirigent og pædagog i bagagen.

Organist og pianist Erik Linow har en kirkemusikalsk diplomeksamen (cand. musicae) fra Vestjysk Musikkonservatorium, Esbjerg. Han er cand. phil. i musik fra Københavns og Århus Universitet, og har været ansat ved Vor Frelsers Kirke, Vejle som organist og korleder siden 1994. Han har en omfattende virksomhed som orgelsolist, ensemblemusiker og kordirigent bag sig.

Som noget nyt i Duo Ecclesia spiller Frank ikke blot på Trombone, men enkelte værker bliver fremført på et Euphonium. Navnet på dette instrument kommer af det græske ord Euphōnos, som oversættes til velklang. Det spiller enormt blødt og klangfuldt, og sammen med orglet, kan det blive drømmende og helt specielt.

Musikgudstjenesten vil omfavne kirkens fantastiske musikinstrument – orglet – sammen med det smukt klingende og ekspressive messingblæserinstrument - trombonen. Tilsammen vil de fylde kirkerummet med musik med historier og følelser som sjældent; fra det helt intime, spinkle og følsomt reflekterende musik til det storslåede og imponerende. Smukke og udtryksfulde klassiske værker, der vil vække genkendelse hos publikum, krydret med spændende fremmede værker - en stund omfavnet af historier og velklang.