Kirkehøjskole i Skovby Kirke og sognehus

Mandag d. 21. november 2022, kl. 14:00
Skovby Kirke og Sognehus

Mandag d. 21. november kl. 14.00 finder årets sidste kirkehøjskole sted. Vi afslutter den fælles foredragsrække i Skovby. Efter en kort gudstjeneste i kirken går vi i sognehuset og hører højskolelærer og komponist Marianne Søgaard fortælle om sit arbejde med nye sange og salmer.

Til daglig har Marianne Søgaard sin gang på Silkeborg Højskole. Nogle genkender hende måske også som en del af vokaltrioen Trækfugl, der var med i Fællessang på DR i foråret. Denne eftermiddag drejer det sig om hendes arbejde med at skrive nyt til vores fælles sangskat. Og hun lover, at vi selvfølgelig kommer til at synge.

Marianne Søgaard har arbejdet sammen med forfattere som Dy Plambeck, Mads Eslund og Pia Juul og sat melodi til tekster af Inger Christensen, Lisbeth Smedegaard Andersen, Iben Krogsdal og Lars Busk Sørensen. I nyeste og 19. udgave af højskolesangbogen er hun repræsenteret med 7 melodier og 1 tekst. I 2018 vandt hun med sangen Fantastiske fødselar P2-konkurrencen om at skrive Danmarks nye fødselsdagssang for voksne. Og i Kirkesangbogen fra 2017 står hun blandt andet bag melodien til adventssalmen Hold håbet op.